Doornspijk D 3492
Zuiderzeestraatweg West 63, 8085 AB te Doornspijk

Omschrijving onderdeel 5

GARAGE/KOETHUIS Links van het dienstgebouw op nr. 63 bevindt zich een garage/koetshuis naar ontwerp van A.H. Wegerif uit 1919. Het pand heeft één bouwlaag onder een met tuile-du-nord pannen gedekt dak en wit gepleisterde gevels op een gele bakstenen plint. In de gevel aan de straatzijde halfronde stalramen. Aan de achterzijde de garageruimte met ruime, getoogde deuren. Links een verhoogde travee, in het dakvlak enkele dakkapellen en opvallende schoorstenen. Het pand is langs de straatzijde door middel van een tuinmuur in dezelfde stijl verbonden met de naastgelegen dienstwoning.

WAARDERING Het pand is van algemeen belang vanwege de architectonische waarde (ontwerp A.H. Wegerif) en de betekenis voor de ontwikkeling van de historische buitenplaats Klarenbeek.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Garage(L)