512036 - Winkel-woonhuis
Plantage 2, 8261 BV te Kampen
Plantage 12, 8261 BV te Kampen
Plantage 14, 8261 BV te Kampen
Plantage 16, 8261 BV te Kampen
Plantage 18, 8261 BV te Kampen

Omschrijving

Rechthoekig pand in drie bouwlagen opgetrokken in rode machinale baksteen onder een dubbel schilddak gedekt met tuile du nord-pannen. De gevel wordt door een liseen eindigend in een fiaal in tweeën gedeeld. De eerste bouwlaag heeft een pleisterlaag met schijnvoegen en een waterlijst, de tweede bouwlaag bestaat uit schoon metselwerk en de derde is weer gepleisterd. Goot op klossen. Op de begane grond twee deuren en vier vensters onder rondbogen metgepleisterde aanzet- en sluitstenen. Op de eerste verdieping twee balkondeuren met een smeedijzeren balkon op natuurstenen consoles geflankeerd door twee vensters met zesruits bovenlichten. Boven de vensters een doorlopende natuurstenen latei onder een segmentboogfries van oranje baksteen. Ter hoogte van de wisseldorpels bevinden zich natuurstenen blokken. Op de tweede verdieping loggia's afgewisseld door een venster, beiden onder segmentbogen. Het motief van het metselwerk van de balustrades komt onder de vensters terug in spaarvelden. Boven ieder geveldeel een dakkapel met wangen onder een lessenaardak.

Pand van algemeen architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang:

- als essentieel onderdeel van het complex