512039 - Winkel-woonhuis
Gasthuisstraat 1 A, 8261 BS te Kampen

Omschrijving

Rechthoekig, drie bouwlagen tellend pand opgetrokken in rode machinale baksteen onder een schilddak, gedekt met bouletpannen. De gevel van dit pand is vertikaal geleed door drie lisenen die onder de dakaanzet overgaan in een segmentboogfries. Op de begane grond twee vensters onder gemetselde segmentbogen met aanzetstenen. Onder de vensters een doorlopende waterlijst.

De eerste verdieping heeft twee rechtgesloten vensters. De tweede verdieping is voorzien van twee vensters onder gemetselde segmentbogen met aanzetstenen.

Door een tussenlid is de bakkerij verbonden met de naastliggende winkel. In dit tussenlid is een deur met bovenlicht geplaatst.

Waardering Bakkerij van algemeen architectuurhistorisch belang:

- als ruimtelijk en functioneel onderdeel van het complex