512065 - Schouwenburg
Doornspijk C 4162
Doornspijk C 4161
Bij Schouwenburg 2, 8084 PE te 't Harde

onderdeel 3. Koetshuis

In baksteen opgetrokken gebouw uit het eind van de 19de eeuw van één bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak. Twee rechte staldeuren met forse gebogen bovenlichten. Zijgevels met hoog gelegen vensters. Achterzijde ingericht als woning met schuifvensters. Voor de staldeuren gele klinkers met keitjes in een gebogen V-vorm gelegd. In het interieur bevindt zich nog de paardenstal met natuurstenen voederbakken en tegeltjes. Het koetshuis is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorie (bouwstijl, gaafheid) en de betekenis voor de buitenplaats Schouwenburg.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)