512065 - Schouwenburg
Doornspijk C 4162
Doornspijk C 4161
Schouwenburg 4, 8084 PE te 't Harde
Schouwenburg 6, 8084 PE te 't Harde

onderdeel 4. Boerderij

Net buiten de 'gracht', ten zuiden van de Engelse tuin, bevindt zich een boerderij (19de eeuw). De boerderij heeft een rechthoekige plattegrond en telt één verdieping onder een met pannen gedekt zadeldak. De voorgevel is van een, voor een boerderij, ongewone architectuur. Hier is bewust een relatie gelegd tussen de gevel en het aanzien vanuit de tuin. De topgevel is opgetrokken uit baksteen met drie boogvensters met forse, in baksteen uitgevoerde, 'gebosseerde' omlijstingen. De overige gevels van de boerderij zijn opgetrokken uit baksteen en voorzien van schuifvensters. De boerderij is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorie, de ornamentele waarde (gevelbeeld naar tuin toe) en de betekenis voor de buitenplaats Schouwenburg.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw