Doornspijk C 4255
BY Zuiderzeestraatweg Oost 63, Elburg

Omschrijving onderdeel 3: Wagenschuur.

Dit gebouw ligt terugliggend rechts van het koetshuis. Het is gebouwd omstreeks 1910 in een neogotische stijl, bestaat uit twee bouwlagen onder een met pannen gedekt zadeldak en heeft een in schoon metselwerk opgetrokken trapgevel. In de top diverse architectonische details. Op de verdieping twee neo-kruisvensters met luiken, op de begane grond een grote, getoogde dubbele deur en een kleinere, dubbele deur, die recht wordt afgesloten.

Waardering

De wagenschuur is ondanks diverse verbouwingen van algemeen belang vanwege zijn architectonische, historische en cultuurhistorische betekenis voor de historische buitenplaats Old Putten.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw wagenschuur