Uithuizen H 707
Bij Menkemaweg 2, 9981 CV te Uithuizen
Bij Menkemaweg 4, 9981 CV te Uithuizen

Omschrijving

TUINMUUR MET TWEE KASSEN. Als pendant van het schathuis een 18de-eeuwse muur van kloostermoppen afgewerkt met een schijngoot en drie lagen dakpannen. Tegen de zuidwestzijde van de tuinmuur twee 19de-eeuwse kassen staande op een bakstenen fundament. De kas aan de grachtzijde (links) onder een met rode pannen gedekt lessenaardak. In de frontgevel van deze kas een aaneengesloten rij meerruitsvensters en in de kopse gevel een toegangsdeur. Daarnaast de druivenkas met een glazen lessenaardak.

Waardering

TUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur