Uithuizen H 269
Bij Menkemaweg 2, 9981 CV te Uithuizen
Bij Menkemaweg 4, 9981 CV te Uithuizen

Omschrijving

DUIVENTIL. In het weiland ten zuidwesten van de toegangslaan geplaatste negentiende-eeuwse duiventil, afkomstig van boerderij Tocamaheerd te Uithuizen (1980). De houten til bestaat uit een onderstel van schuin geplaatste staanders waarop een rechthoekige kast onder een met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak voorzien van een uitgezaagde kantlijst in ajour. In de lange zijden zijn onder de dakrand vijf ronde vlieggaten aangebracht en in de korte zijden vier met één toegangsdeurtje.

Waardering

DUIVENTIL van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Duivenhok(L)