Dalfsen N 1243
Dalfsen N 1245
Dalfsen N 1244
Dalfsen N 1246
Bij Ruitenborghweg 2, 7722 PA te Dalfsen

Omschrijving

BOUWHUIS behorende tot de historische buitenplaats Leemcule; 1850, gedeeltelijk later. Een in oostelijke richting haaks op het huis staand, op de noordoost hoek daarvan aansluitend bakstenen gebouw op langgerekte rechthoekige plattegrond; één bouwlaag onder een schilddak met grijze pannen; inwendig aan de westzijde een bijkeuken van het huis, aan de oostzijde een dienstwoning en daartussen veestallen; paardeboxen met witte tegels, waarin tableaux van telkens 6 mangaan-kleurige tegels, paarden afbeeldend. Stichtingssteen "Mulert - van Omphal 1850" in de korte gevel aan de westkant.

BOUWHUIS van algemeen belang:

- vanwege de cultuurhistorische waarden;