512459 - Begraafplaats Complex
Krimpen aan de Lek B 455
Krimpen aan de Lek, Binnendijks o. v. Krimp

Inleiding

GRAFKELDER uit het eind van de 19e eeuw, vormgegeven in Neo- Classicistische stijl. Het graf ligt aan de oostzijde van het oude deel van de begraafplaats aan de Molenweg, zuidelijk van de grafkelder met MSP. nr. 58 182 21d.

Omschrijving

Grafkelder bestaande uit een tombe van gepleisterde baksteen onder een halfronde afdekplaat met dakleer en een monumentale entree met aedicula. De getoogde ijzeren deur is omgeven door een hoofdgestel met tandlijst en fronton.

Waardering

De grafkelder is cultuurhistorisch van algemeen belang als voorbeeld van een stadium in de ontwikkeling in de ter aarde bestelling.

De grafkelder architectuurhistorisch van algemeen belang vanwege de vormgeving in Neo-Classicistische stijl.

De grafkelder is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering.

Grafkelder is als onderdeel van het complex stedenbouwkundig van algemeen belang vanwege de ruimtelijke en functionele samenhang tussen de verschillende complexonderdelen gesitueerd in een landschappelijke aanleg.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafkelder