512489 - Bisdom van Vliet
Haastrecht B 5013
Tegenover Hoogstraat 166 a, 2851 BE te Haastrecht

Inleiding

Smeedijzeren HEK, in oorsprong 18e eeuws maar in 1880 aanmerkelijk uitgebreid in dezelfde rococo-stijl. Het hek fungeert als scheidingshek tussen de openbare weg en de overtuin. Bij een wegverbreding in 1939 is het hek een aantal meters naar achteren geplaatst.

Omschrijving

Smeedijzeren hek met eenvoudige spijlen afgewisseld door met krullen versierde delen, op een bakstenen muurtje met hardstenen stoep ter plaatse van de toegang naar de tuin.

Waardering

Het hek is cultuurhistorisch van algemeen belang vanwege de relatie met het hoofdhuis Bisdom van Vliet. Het hek is gaaf en heeft een bijzonder rijke vormgeving.

Bovendien bezit het hek ensemblewaarde als onderdeel van de met diverse sierelementen opgeluisterde overtuin.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek

Neo-Barok