512539 - Boerderijcomplex
Oostermeer M 487
Bij Boerestreek 6, 9261 XL te Eastermar

Omschrijving

Opvallende BIJSCHUUR met klokgevel in Ambachtelijk-traditionele trant, opgetrokken in bruine baksteen onder zadeldak met rietdekking en uileborden met zwanen. Staafankers in alle gevels. De klokgevel wordt afgesloten door een rollaag van gele baksteen. Centraal in de voorgevel een dubbele opgeklampte deur binnen eenvoudige gemetselde lijst met rondboog strek van gele baksteen. In de geveltop een rondboog venster met radiale roedeverdeling. In voor- en zijgevels kleine getoogde stalvensters met sierroedeverdeling. Centraal in de achtergevel dubbele opgeklampte inrijdeuren tussen zesruits rondboogvensters. Links een opgeklampte staldeur.

De opvallende bijschuur met klokgevel uit omstreeks 1890 is van algemeen belang:

- als essentieel ruimtelijk en functioneel onderdeel van het complex;