512596 - 'Ora et labora'/ 'Beatrixhoeve'
Gramsbergen K 676
Hoofdweg 52, 7782 PN te De Krim

HALLEHUISBOERDERIJ opgetrokken in baksteen onder met pannen gedekt schilddak.

De gevel van het woonhuisgedeelte (N) is geaccentueerd met speklagen waardoor een chalet-achtige geveltop is ontstaan. In het pseudovakwerk zijn de naam- en jaartalvelden opgenomen.

Op de begane grond links van het midden de voordeur onder snijraam met aan weerszijden twee schuifvensters. Geheel rechts een doorrit. In de geveltop twee zesruits vensters. Alle gevelopeningen zijn verbonden door speklagen en hebben geaccentueerde aanzet- en sluitstenen. Ook de plaats van de wisseldorpels is geaccentueerd.

De overige gevels zijn zeer sober gehouden. De rechter zijgevel (W) heeft vijf getoogde gietijzeren stalramen.

De linker zijgevel (O) is opnieuw opgemetseld en voorzien van een rij betonnen stalramen. Ook de achterzijde is vernieuwd en voorzien van een moderne roldeur.

Boerderij van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de architectonische vormgeving van de voorgevel