Driebergen-Rijsenburg A 1573
Bij Heidestein 5, 3971 ND te Driebergen-Rijsenburg

Omschrijving

Een over een drooggevallen watergang en in het bos gelegen smalle BETONNEN LOOPBRUG op vier betonnen kolommen. De brug heeft aan beide zijden een hellend loopvlak, dat na een knik boven de hoogste twee kolommen horizontaal loopt. De kolommen hebben een vierkante basis, die onder het loopvlak uitkraagt tot de volle breedte van het loopvlak. De brug heeft aan één zijde een ijzeren rondstaafleuning die op ranke ijzeren rondstaafstijlen met knopbeëindiging rust.

Waardering

De brug zijn van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bouwtype, materiaalgebruik en constructie, alsmede van cultuurhistorische en ensemblewaarde in relatie met de ontwikkelingsgeschiedenis van het gebied Heidestein.