Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
512909
Complexnummer
512905 - Ned. Protestantenbond Weesp
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82759/117
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Weesp A 2990
Bij Nieuwstraat 72, 1381 XV te Weesp

Omschrijving

Inleiding

ERFSCHEIDING, onderdeel uitmakend van het Nederlandsche Protestantenbond-complex te Weesp, gebouwd omstreeks 1905 in overgangsarchitectuur.

De erfscheiding vormt de oostelijke begrenzing van de binnenplaats aan de Nieuwstraat en wordt ingeklemd tussen de consistoriekamer (in het zuiden) en de voormalige bewaarschool (in het noorden).

Omschrijving

Erfscheiding, bestaande uit een bakstenen muur ter hoogte van circa 1.8 m en smeedijzeren hekwerken erop. De muur is opgetrokken in rode baksteen in kruisverband, afgewerkt met een knipvoeg. De plint wordt afgesloten door een rollaag. Op de muur zijn enkele rechthoekige bakstenen pijlers gezet, waartussen de smeedijzeren hekwerken hangen. De muur wordt afgesloten door hardstenen dekstenen met afzaat; de pijlers met een platte deksteen. In de muur is een rechthoekig poortje met opgeklampte deur aangeracht. Enkele hoekstenen en de latei boven de deur zijn van hardsteen.

Waardering

De erfscheiding is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het Nederlandsche Protestantenbond-complex te Weesp.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 512905. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Erfscheiding(D1)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1905
1905
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Overgangsarchitectuur
invloeden