512924 - Zwaluwenburg
Doornspijk C 4302
Zwaluwenburg 2, 8084 PD te 't Harde

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ/DIENSTWONING (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 7).

Voormalige BOERDERIJ/DIENSTWONING uit 1843, volgens het steentje in de voorgevel, thans geheel in gebruik als woonhuis. Het op vrijwel rechthoekige grondslag opgetrokken, thans (1997) witgepleisterde gebouw, bestaat uit een dwars voor de stal geplaatst voorhuis overkapt door een rietgedekt overstekend zadeldak met hoekschoorstenen. Het lagere achterhuis wordt overkapt door een met Hollandse pannen gedekt schilddak met wolfseind. De boerderij is ondermeer voorzien van drie 20-ruits schuifvensters met onderluiken in de voorgevel van het voorhuis, getoogde stalvenstertjes in de zijgevels van het achterhuis, een getoogde baander, links en rechts voorzien van een staldeurtje, en waarboven een luik is aangebracht in de achtergevel.

INTERIEUR: Het interieur kent nog grotendeels de oorspronkelijke indeling, maar is door de huidige functie niet meer gescheiden in een woon- en werkgedeelte.

BOERDERIJ is van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;