512945 - Montessorischool
Amsterdam Z 1757
Bij Albrecht Dürerstraat 36, 1077 MA te Amsterdam

Inleiding

GYMNASTIEKLOKAAL, onderdeel van complex Montessorischool aan de Albrecht Dürerstraat 36 te Amsterdam.

Omschrijving

Op een rechthoekige plattegrond tot stand gekomen gymnastieklokaal bestaande uit een bouwlaag onder een plat dak. De oostgevel aan de tuinzijde bestaat in zijn geheel uit een rij stolpdeuren en kan over de gehele lengte worden geopend. Aan de straatzijde twee identieke T-vensters met bovenlichten. Onder deze vensters is de gevel verder opgevuld met metselwerk. Onder de dakrand een fries van metselwerk.

Waardering

Gymnastieklokaal van algemeen nationaal belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex Montessorischool naar ontwerp van Van Tijen.

Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Gymnastiekzaal

Functionalisme