512967 - Kerkcomplex Kloosterstraat
Bij Kloosterstraat 2, 5408 BC te Volkel

Het H. Hartbeeld is in 1926 gegoten door J. Dechin uit Ermenonvillers.

Omschrijving

Bronzen beeld van het Heilig Hart van Jezus, op een meegegoten bolle voet. De staande Christus draagt het brandend hart op de borst en spreidt de armen uit. Op de voet kelk en doornenkroon in reliëf met de tekst "Sacre Coeur de Jesus Roi des Familles" en de naam van de gieterij. Het beeld is geplaatst op een latere betonnen sokkel, in een hoek van het ommuurde kerkterrein.

Waardering

Het H. Hartmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de H. Hartdevotie, het is tevens van belang als voorbeeld van een uit het buitenland geïmporteerd beeld. Het heeft kunsthistorisch belang als voorbeeld van het werk van het atelier Dechin. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch en architectuurhistorisch van belang is.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6)

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Sculptuur Heilig hartbeeld