513266 - Huis ter Cleeff
Haarlem G 2068
Jan Haringstraat 17, 2023 KA te Haarlem
Jan Haringstraat 19, 2023 KA te Haarlem
Jan Haringstraat 21, 2023 KA te Haarlem
Jan Haringstraat 23, 2023 KA te Haarlem

Omschrijving

Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de oostzijde van de Jan Haringstraat tussen de Kleverlaan en de Van Dortstraat.

Het woningblok, dat parallel aan de straat ligt, omvat twaalf woningen in een afwisselende ritmering van twee en drie bouwlagen hoogte. Het ritmeringsschema is één laag, twee hoog, twee laag, twee hoog, twee laag, twee hoog, één laag.

De drie bouwlagen hoge woningen worden, ter hoogte van de derde bouwlaag, ter linker- of ter rechterzijde afgesloten door een balkon met houten pergola.

Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van het woningblok aan bij de algemene beschrijving zoals gegeven bij monument-nummer 590.

Waardering

Woningblok, onderdeel uitmakend van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff", van architectuurhistorisch en sociaalhistorisch belang alsmede van belang vanwege de stedebouwkundige situering.

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonblok

Functionalisme