Haarlem G 4203
Haarlem G 4202
Haarlem G 4201
Dusartstraat 1, 2023 EX te Haarlem
Dusartstraat 3, 2023 EX te Haarlem
Dusartstraat 5, 2023 EX te Haarlem

Omschrijving

Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de oostzijde van de Dusartstraat.

Het woningblok, dat drie woningen omvat, is gesitueerd op een rechthoekige plattegrond, welke met de lange zijde parallel aan de straat ligt en bij de hoekwoningen elk een erker heeft. Het woningblok bestaat uit een begane grond, verdieping en zolderverdieping en wordt gedekt door een afgeknot schilddak, dat langs de zijgevels lager doorloopt.

De twee hoekwoningen bezitten in de voorgevel op de begane grond een bay-window en ter hoogte van de verdieping een klein zeszijdig venster. De overige vensters in de gevels van het woningblok zijn zoals in de algemene beschrijving is aangegeven. De voordeuren van de hoekwoningen bevinden zich in de zijgevels en worden afgesloten door een luifel. De voordeur van de middenwoning bevindt zich in de voorgevel. Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van het woningblok aan bij de algemene beschrijving van het complex.

Waardering

Woningblok, beeldbepalend onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak", van algemeen belang wegens architectuurhistorische en sociaal-historische waarde alsmede vanwege de stedenbouwkundige situering.

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonblok

Roodenburgh, J. ; Noord-Holland