Haarlem G 4204
Engelszstraat 1, 2023 ET te Haarlem

Omschrijving

Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de noordzijde van de Engelszstraat, op de hoek met de Hedastraat.

De vrijstaande woning op rechthoekige plattegrond bestaat uit een begane grond en kapverdieping en wordt gedekt door een hoog schilddak met noklijn parallel aan de straat. In het zuidelijk dakschild bevindt zich een oorspronkelijke dakkapellenreeks. De voorgevel bezit een tweetal dubbele openslaande vensters met ter weerszijden daarvan luiken en een voordeur onder een luifel. Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van de woning aan bij de algemene complexbeschrijving.

Waardering

Vrijstaande woning, beeldbepalend onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak", van algemeen belang wegens architectuurhistorische en sociaal-historische waarde alsmede vanwege de stedenbouwkundige situering.

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Eengezinshuis

Roodenburgh, J. ; Noord-Holland