Haarlem G 4179
Kleverlaan 88, 2023 JK te Haarlem

Omschrijving

Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de zuidzijde van de Kleverlaan.

De vrijstaande woning heeft een onregelmatig grondplan en bestaat uit een begane grond en kapverdieping. Het pand wordt gedekt door een schilddak met noklijn parallel aan de straat. Het linkerdeel van de voorgevel is enigszins naar voren toe uitgebouwd en is door de daklijst heen doorgetrokken tot een puntgevel die op oostelijke hoek wordt gemarkeerd door een robuuste bakstenen schoorsteen. De uitbouw wordt gedekt door een ingestoken zadeldak. In het noordelijk en oostelijk dakschild van de vrijstaande woning bevindt zich een oorspronkelijke dakkapel.

De vensters in de voorgevel van de woning bezitten ter weerszijden luiken. De voordeur ligt verdiept in de uitbouw. Het muurwerk van de uitbouw is ter hoogte van de voordeur plastisch vormgegeven.

Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van de woning aan bij de algemene complexbeschrijving.

Waardering

Woning, beeldbepalend onderdeel uitmakend van het woningbouwcomplex "Onder Dak", van algemeen belang wegens architectuurhistorische en sociaal-historische waarde alsmede vanwege de stedenbouwkundige situering.

Roodenburgh, J. ; Noord-Holland