Haarlem G 4196
Haarlem G 4197
Kleverlaan 118, 2023 JK te Haarlem
Kleverlaan 120, 2023 JK te Haarlem
Kleverlaan 122, 2023 JK te Haarlem
Kleverlaan 124, 2023 JK te Haarlem

Omschrijving

Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de zuidzijde van de Kleverlaan.

Het woningblok, dat vier woningen omvat, is gesitueerd op een rechthoekige plattegrond, welke met de lange zijde parallel aan de straat ligt. Het symmetrische woningblok bestaat uit een begane grond, verdieping en zolderverdieping en wordt gedekt door een afgeknot schilddak dat bij de zijgevels lager doorloopt. De twee hoekwoningen bezitten in de voorgevel een bay-window die doorloopt over de verdieping. Ter hoogte van de verdieping bevindt zich in de voorgevel van de twee hoekwoningen een klein zes-zijdig venster. De twee middelste woningen hebben luiken ter weerszijden van de vensters op de begane grond. De overige vensters in de gevels van het woningblok zijn zoals in de algemene complexbeschrijving is aangegeven.

De voordeuren van de hoekwoningen bevinden zich in de zijgevels en worden afgesloten door een luifel. De voordeuren van de twee middelste woningen liggen tezamen onder één brede luifel in het midden van de voorgevel van het woningblok. De boven deze voordeuren op de verdieping gelegen vierruits vensters bezitten onder de vensterbanken houten plantenbakken.

Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van het woningblok aan bij de algemene complexbeschrijving.

Waardering

Woningblok, beeldbepalend onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak", van algemeen belang wegens architectuurhistorische en sociaal-historische waarde alsmede vanwege de stedenbouwkundige situering.

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonblok

Roodenburgh, J. ; Noord-Holland