513321 - Coen Cuserhof
Haarlem I 4625
Olieslagerslaan 7, 2012 EW te Haarlem

Omschrijving

DIENSTWONING bestaande uit één bouwlaag onder samengestelde kap met rode Hollandse pan. Het pand heeft een breedte van vier vensterassen. De voorzijde heeft aan de linkerzijde (west) twee uit het midden geplaatste trapgevels. Het pand is opgetrokken in rode baksteen met decoratie in zandsteen. Op de verdieping bevinden zich kruisvensters met meerruits ramen in de bovenlichten. In de kapverdieping bevinden zich tweelichtsvensters met meerruits ramen.

Waardering

De dienstwoning heeft cultuurhistorische en architectuurhistorische betekenis als historisch onderdeel van het voormalige weeshuiscomplex.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Dienstwoning(K4)

Steur, J.A.G. van der ; Noord-Holland