Haarlem A 3979
Anslijnstraat 6, 2013 EE te Haarlem
Anslijnstraat 14, 2013 EE te Haarlem
Anslijnstraat 16, 2013 EE te Haarlem
Anslijnstraat 18, 2013 EE te Haarlem
Anslijnstraat 20, 2013 EE te Haarlem

Omschrijving

Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit acht woningen aan de westzijde van de Anslijnstraat nabij de Zijlweg. Het symmetrische blok staat op langwerpig grondplan dat door afwisseling van vooruitspringende en terugliggende onderdelen aan voorzijde (straatzijde) en achterzijde slingerend van karakter is. Het blok bevat op de hoeken twee vooruitspringende partijen met risalieten waarvan de gootlijst ononderbroken is. De terugliggende partij bevat een centraal geplaatste risaliet met doorbroken gootlijst en verdiepingloze uitbouw.

Dit woningblok is gespiegeld ten opzichte van het noordelijk gedeelte van het woningblok aan de oostzijde van de Anslijnstraat.

Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving

Waardering

Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem.

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonblok

Loghem, J.B. van ; Noord-Holland