513462 - Verzorgingstehuis Spaar en Hout
Haarlem R 1370
Kleine Houtweg 139 B, 2012 CG te Haarlem

Omschrijving

Op T-vormig grondplan gebouwde AUTOGARAGE MET BAARRUIMTE ter hoogte van één bouwlaag met samengestelde kap met lei in Maasdekking. Het gebouw is opgetrokken in rode baksteen die op plint- en dorpelhoogte wordt afgewisseld met sierbeton en natuursteen. De garage ligt in een L-vorm. De baarruimte bevindt zich in het resterende deel van het T-volume aan de westzijde.

De garage heeft twee grote vierdelige draaideuren in de oost- en zuidgevel. De baarruimte heeft een deur in de zuidgevel. In de geveltoppen en in de binnenhoek zijn kleine horizontale drielichtsvensters geplaatst.

De garagedeuren vormen vanaf de plint een halve cirkel. Net als de deur naar de baarruimte betreft het houten paneeldeuren. De baarruimte is via een binnendeur verbonden met de garage.

Waardering

De autogarage met baarruimte is van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt alsmede als functioneel en oorspronkelijk onderdeel van het verzorgingstehuis Spaar en Hout.

Nee Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Autogarage
Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Baarhuisje