Denekamp P 2485
Denekamp, BY Molendijk 37

Inleiding

De MOESTUIN met muur en schuur is aangelegd van 1920 tot 1922, ten westen van het landhuis. De kassen die tegen de zuidkant van de muur waren geplaatst, zijn tussen 1989 en 1992 verdwenen.

Omschrijving

De moestuin wordt aan de noordkant afgesloten door een bakstenen manshoge muur, waarin poorten aan de oost- en westkant toegang tot de moestuin verlenen. De poort bestaat uit twee vierkante pijlers, bekroond door pelikanen (O) en vazen (W), waartussen zich een segmentboog met ezelsrug en tandlijst bevindt. Aan de zuidkant van de muur rest van de kassen het bakstenen stookhuisje. De westzijde van de moestuin wordt begrensd door een L-vormige schuur. De wanden zijn uitgevoerd als palissade, het schilddak gedekt met grijze Hollandse pannen.

De moestuin met muur en schuur is van algemeen cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang:

- vanwege de doelmatige vormgeving