Ambt-Ommen H 7143
Het Laar 2 A, 7731 AV te Ommen

Omschrijving

BOUWHUIS. Direct ten noorden van het hoofdgebouw staat een bakstenen bouwhuis uit het midden van de 19de eeuw. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken gebouw bestaat uit een bouwlaag onder een met pannen gedekt schilddak. De gevels, behalve de achtergevel, zijn voorzien van een geprofileerde kroonlijst en kennen een horizontale geleding van hardstenen lijsten (speklagen) ter hoogte van de onder- en bovendorpels van de kozijnen. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft vierruitsvensters met halfronde bovenlichten en twee dubbele paneeldeuren. In het midden van het dakschild een halfronde dakkapel met tuimelraam.

BOUWHUIS van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;