513549 - De Schaffelaar
Barneveld B 2980
Wesselseweg 11, 3771 PA te Barneveld

Omschrijving

TUINMANSWONING MET HOUTEN SCHUUR. Ten oosten van het hoofdgebouw staat een woonhuis met houten schuur uit ca.1885 (verbouwd in 1926). Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen woonhuis bestaat uit een bouwlaag onder een met gesmoorde pannen gedekt zadeldak met gemetselde schoorsteen op de nok. De symmetrisch ingedeelde voorgevel (zuid) heeft vier vensterassen met zesruitsvensters voorzien van luiken en een excentrisch geplaatste toegangsdeur met bovenlicht. Achter het huis staat een gepotdekselde houten SCHUUR onder een hoog opgaand met pannen gedekt wolfdak.

TUINMANSWONING MET HOUTEN SCHUUR van algemeen belang:

- als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats;