513641 - Boerderijcomplex
Bij Westerweg 35, 9824 TE te Noordwijk

Omschrijving

De STOOKHUT uit 1914 in Ambachtelijke trant is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door zadeldak waarop grijze Friese golfpannen; strakke houten windveren; gemetselde nokschoorsteen; muurankers.

In de topgevel van de voorgevel (westzijde) een opgeklampte houten deur.

In de noordgevel een getoogd liggend venster met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag en een opgeklampte houten deur.

In de topgevel aan de achterzijde (oostgevel) een klein T-venster onder rollaag; in de top een rond venster met decoratieve roedenverdeling met rondom een rollaag.

In de zuidgevel een getoogd liggend venster met decoratieve ijzeren roedenverdeling en twee kleine T-vensters, alle onder rollaag.

Stookhut van algemeen belang:

- als voorbeeld van een stookhut uit 1914 in de provincie Groningen