Raalte V 102
Raalte V 404
Spekschateweg 2, 8111 PP te Heeten
Spekschateweg 4, 8111 PP te Heeten

Omschrijving

BOERDERIJ met SCHUUR opgetrokken in rode machinale baksteen. Een deel van de voorgevel, de linker zijgevels (Z) (de schuur is tegen een deel van deze gevel van de boerderij gebouwd) en de achtergevel van de schuur zijn witgepleisterd. De boerderij heeft een rietgedekt wolfdak, de schuur een wolfdak met rode Hollandse pannen. In de voorgevel van de boerderij (O) is een deur met bovenlicht geplaatst, een meerruits venster en twee zesruitsvensters met luiken. De voorgevel van de schuur heeft een getoogde baander, geflankeerd door rondboogvormige stalvensters. In de zuidelijke zijgevels zijn staldeuren en rondboogvormige stalvensters geplaatst. De achtergevel van de schuur en boerderij (W) hebben ieder een baander onder een segmentboog, geflankeerd door rondboogvormige stalvensters. De boerderij heeft boven de baander een hooiluik onder een lessenaardak.

De noordelijke gevel van de boerderij heeft staldeuren en smeedijzeren stalvensters. De gevel van het woonhuis is opgehoogd en bevindt zich onder een opgewipt dakschild. In de gevel zijn enkele vensters met luiken geplaatst.

BOERDERIJ met SCHUUR van algemeen architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang:

- vanwege de voor de streek exemplarische typologie van de boerderij