Holterweg 50, 8111 NR te Heeten

Inleiding

HALLEHUISBOERDERIJ 'Nieuw Nulen' gebouwd in 1936. Ten westen van de boerderij is een SCHUUR aangebouwd die door een tussenlid met de boerderij verbonden is.

Omschrijving

Boerderij en schuur zijn opgetrokken in rode machinale baksteen onder een rietgedekt wolfdak. Zowel de boerderij als de schuur hebben in het wolfeind een noklicht.

De twee bouwlagen tellende voorgevel van de boerderij (N) heeft een entree onder een luifel met een halfrond radiaalvenster. Aan weerszijden van de entree een dubbel venster met een achtruits bovenlicht en luiken. Op de verdieping twee dubbele meerruits vensters met luiken.

De linker zijgevel van de boerderij heeft in het stalgedeelte stalvensters en -deuren. In de gevel van het woonhuis zijn twee meerruits vensters met luiken geplaatst. Boven deze gevel een dakkapel onder een lessenaardak. In de voorgevel van het tussenlid is een rondboogvormige deur geplaatst met aan iedere zijde een rond venster. Boven de ingang bevindt zich een ooglidvenster.

De voorgevel van de schuur heeft een baander met daarboven een hooiluik en rechts een zesruits stalvenster. De zijgevel van de schuur (W) heeft betonnen stalvensters en staldeuren. De achtergevel van de schuur en de boerderij zijn identiek en voorzien van een rechtgesloten schuifbaander met aan beide zijden een staldeur en -venster onder een doorlopende latei. In de top een hooiluik.

De rechter zijgevel van de boerderij (O) heeft een dubbel en een drielichts venster met meerruits bovenlichten; tenslotte een dakkapel onder een lessenaardak.

HALLEHUISBOERDERIJ van algemeen architectuurhistorisch belang:

- als eenvoudig maar voor het interbellum exemplarisch boerderijcomplex