Sittard N 809
Bij Huis Millen 2, 6136 KJ te Sittard

Omschrijving

GROTE SCHUUR. Ten westen van het hoofdgebouw staat op een verhoging in het landschap een, oorspronkelijk omgrachte, vrijstaande zogenoemde tiendschuur van baksteen met twee gevelstenen, respectievelijk uit 1745 en 1755. De op rechthoekige grondslag gebouwde schuur is hoog opgetrokken onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met vlechtwerk in de topgevels. In de gevels bevinden zich rechthoekige luchtgaten en getoogde vensters/luiken. De voorgevel (zuid) heeft centraal een zogenoemde schop (houten afdak gedragen door drie bakstenen pijlers). Aan weerszijden hiervan een dubbele inrijdeur, de rechter is getoogd en de linker onder een houten latei.

GROTE SCHUUR van algemeen belang:

- vanwege de cultuur-historische en architectonische waarde;