Bij Rijksstraatweg 290, 9752 CM te Haren Gn

Omschrijving

SCHUURTJE (oorspronkelijk bergplaats voor brandweermateriaal) uit 1918, gelegen ten westen van de dienstwoning, opgetrokken op een rechthoekige plattegrond in een witgeverfde baksteen op een trasraam van geverfde klinkers. Het zadeldak, gedekt met een zwarte verbeterde Hollandse pan, heeft strakke windveren en een goot op klossen. De topgevel (oost) met gepotdekseld beschot heeft dubbele schuurdeuren met ijzeren gehengen; de noordgevel heeft een liggend kozijn met een klein raam tussen twee roosters; de westgevel een overkapt urinoir met betegelde wanden en klinkervloer.

Schuurtje bij dienstwoning uit 1918 van algemeen belang

- vanwege de bij het poortgebouw passende vormgeving