513808 - Hester Stede
Bij Rijksstraatweg 348, 9752 CP te Haren Gn

Omschrijving

Het KOETSHUIS (1898) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop grijze cementpannen; strakke houten windveren; twee houten makelaars; windwijzer.

In de topgevel aan de voorzijde (westgevel) twee opgeklampte niet-originele houten deuren en in de top een rond venster met rondom een rollaag waarin decoratieve ijzeren roeden. In de topgevel aan de achterzijde (oostgevel) een rond venster met rondom een rollaag waarin decoratieve ijzeren roeden. In de zuidgevel een opgeklampte houten deur onder rollaag en twee zesruits vensters onder rollaag.

Koetshuis van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde:

- als voorbeeld van een koetshuis uit 1898 in de provincie Groningen