Haren P 249
Bij Hoge Hereweg 94, 9756 TK te Glimmen

Omschrijving

TUIN aangelegd in 1940 in een gemengde tuinstijl met elementen van de Japanse tuinstijl naar een ontwerp van tuinarchitect J. Vroom Jr. De tuin bestaat uit een niervormige vijver met bodem van keileem, met aan de noordzijde een natuurstenen wand met trapje; slingerend padenpatroon (deels door gras vervangen); groene gazons met diverse boom- en struiksoorten zoals eik, beuk, acacia, linde, berk, esdoorn, hulst, taxus, buxus en rododendron; gemengde borders. Dichter bij het huis is meer exotische vegetatie te vinden, zoals japanse esdoorn, gouden taxus, prunus, gingo en een Japanse waterpartij met trapjes. De tuin wordt aan de noordzijde afgesloten door een beukenhaag en aan de oostzijde door een natuurstenen muur met steunberen.

Tuin uit 1940 van algemeen belang vanwege tuinarchitectuurhistorische waarde

- als voorbeeld van een tuin uit 1940