513873 - Scholengem. Van Oldenbarnevelt
Charlois D 8267
Afrikaanderplein 37, 3072 EC te Rotterdam

Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt

Omschrijving:

Geheel uit kubische volumes opgebouwde TUINMANSWONING, deeluitmakend van complex Scholengemeenschap van Oldebarnevelt in verzakelijkte Amsterdamse Schoolstijl. De tuinmanswoning in oorsprong bestemd voor de beheerder van de botanische schooltuin is vrijliggend gesitueerd aan de J. Brandtstraat en telt één tot twee bouwlagen. De verschillende bouwvolumes zijn voorzien van platte daken. Vensters zijn per bouwdeel verschillend maar zijn alle gevat in brede houten kozijnen. De ingang bevindt zich aan de noordzijde onder een gewelfvormig open portaal. Hier bevindt zich ook in een smal iets hoger opgetrokken bouwvolume het trappenhuis met een smal langwerpig venster. Links van dit bouwdeel een gemetselde plantenbak, die de hele hoek beslaat. De zijgevel aan de straatzijde heeft alleen op de begane grond een tweeledig venster en rechtsboven een balkon met een gemetselde, in de verschillende geveldelen overgaande, borstwering. Aan de achterzijde, in een breder iets uitstekend bouwdeel, op de begane grond een strookvenster onder een zeer smalle geprofileerde houten luifel. Op de verdieping twee rechthoekige zesruitsvensters. In het terugliggende bouwdeel een achterdeur met tweeledig bovenlicht en linksboven in de hoek een drieledig venster.

Waardering:

Tuinmanswoning van algemeen belang als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het complex Scholengemeenschap van Oldebarnevelt aan het Afrikaanderplein.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Dienstwoning(K4) T.b.v. van de Tuinman (Botanische tuin)

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Eengezinshuis

In een verzakelijkte vorm