513873 - Scholengem. Van Oldenbarnevelt
Charlois D 8771
BY Afrikaanderplein 37, Rotterdam

Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt

Inleiding

BOTANISCHE TUIN aangelegd in sobere landschapsstijl en behorend bij het complex Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt.

Omschrijving

De schooltuin is aangelegd op een rechthoekig stuk grond dat ruwweg wordt begrensd door de school aan de zuidzijde, het Afrikaanderpark aan de noordzijde en het Afrikaanderplein aan de westzijde. De tuinaanleg is uitgevoerd in gemengde tuinstijl met deels landschappelijke en deels formele elementen. Het padenstelsel heeft een in hoofdzaak landschappelijk grondplan. De voornamelijk voor biologisch onderwijs bedoelde beplanting bestaat uit een rijk assortiment van specifieke soorten planten, kruiden, heesters en bomen die voornamelijk tot de gematigde klimaatzone behoren.

Waardering

Botanische tuinaanleg met padenstelsel en beplanting van sociaal-cultureel en tuin-architectuurhistorisch belang als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het complex Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Hortus Feitelijk een Botanische Tuin

1927
1927

Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Instructietuin Feitelijk Botanische tuin t.b.v. instructie

Landschapsstijl
In een sobere vorm