Diepenheim B 1974
Houboerweg 1, 7478 RS te Diepenheim

Omschrijving

LANDHUIS over twee bouwlagen opgetrokken in rode machinale baksteen. Het samengestelde schilddak is met riet gedekt.

De meerruits vensters in de voorgevel (W) zijn behangen met luiken. De ingang bevindt zich in de risalerende, verhoogde middentravee onder een steekkap. De gevel van de verdieping is beschoten, voorzien van een brede vensterpartij van vier meerruits vensters en van de begane grond gescheiden door een cordonlijst op klossen. Aan weerszijden van de vensterpartij bevinden zich dakkapellen onder lessenaardakjes. In de rechter zijgevel terrasdeuren en op de verdieping twee negenruits vensters. De geveltop met venster is beschoten en wordt aan de onderzijde afgesloten door een cordonlijst op klossen. De achterzijde van het huis heeft op de parterre een erker die bestaat uit zes negenruits vensters. Daarnaast een terrasdeur geflankeerd door twaalfruits vensters. De verdieping heeft een vensterpartij onder een steekkap en daarnaast een langgerekte dakkapel met een lessenaardak. Aan de linkergevel (N) een verdiepingloze uitbouw die als garage en bijkeuken dienst doet. De uitbouw heeft een rieten dak met een halfronde dakkapel en is verder voorzien van een venster aan de voorzijde van het huis en garagedeuren, een deur en een klein raam, aan de zijkant (N). De beschoten geveltop met venster heeft aan de onderzijde een cordonlijst op klossen.

Landhuis van architectuurhistorisch belang vanwege:

- de bouwstijl