Diepenheim B 2476
Grotestraat 49, 7478 AB te Diepenheim

Inleiding

Stadsboerderij van het type HALLEHUISBOERDERIJ gelegen in het centrum van Diepenheim. Omstreeks 1850 gebouwd.

Omschrijving

Boerderij op een vierkante grondslag, opgetrokken in rode machinale en handgevormde baksteen onder een afgewolfd zadeldak dat met rode oudhollandse pannen gedekt is. De straatzijde van de boerderij (Z) heeft een deur met bovenlicht, een groot venster en twee kleinere, allen voorzien van luiken. De voorgevel wordt beëindigd door eenvoudige windveren. In de zijgevel (O) bevinden zich twee kleine zesruits vensters.

De achterzijde (N) heeft eveneens een deur met bovenlicht en zijlicht en een tweede venster. Ook deze gevel wordt door eenvoudige windveren afgesloten.

Het interieur van het boerderijtje bevindt zich nog in oorspronkelijke staat, met onder meer de betegelde schouw, de bedstee en de oude stalgebinten.

Stadsboerderij van architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang:

- vanwege de gaafheid van in- en exterieur