De Wijk G 534
Bij Schiphorsterweg 44, 7957 NV te de Wijk

Omschrijving

TOEGANGSBRUG behorende tot de historische buitenplaats Dickninge. Midden-19de-eeuwse (omstreeks 1867) halfrond overwelfde bakstenen brug over de omgrachting, gelegen ten noorden van het huis op de grens van het binnen- en buitenpark van Dickninge, daar waar de drie 17de-eeuwse lanen samenkomen. De licht gezwenkte dambrug is geheel opgetrokken uit bruinrode baksteen en is segmentboogvormig overwelfd. Het metselwerk wordt verlevendigde door een tandlijst en geprofileerde bovenranden. De brug is aan beide zijden afgezet door vier ronde, enigszins taps toelopende gietijzeren staanders waartussen gietijzeren stangen. Originele klinker bestrating.

TOEGANGSBRUG van algemeen belang:

- vanwege het materiaalgebruik;