Dwingeloo M 906
Bij Westeinde 59, 7991 RT te Dwingeloo

Omschrijving onderdeel 4:

GRAFZERK. Tegen de gevel van de schuur van het bouwhuis staat een hardstenen (Calcair de Vinalmont) gebeeldhouwde grafzerk waarop een alliantiewapen met kroon en schilddragers en aan weerszijden acht kwartieren. Het wapen is van Cornelis baron van Dongen en diens echtgenote Johanna Angnis baronesse van Wijenhorst. In het bovenste deel een ingelegde witmarmeren tekstplaat. In het onderste deel een in reliëf gebeeldhouwde doek met de inscriptie (niet geheel leesbaar) 'In den Here ontslapen den 30 januarie 1723 ...'.

Waardering

GRAFZERK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de herinneringswaarde; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - vanwege de ensemblewaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Grafzerk