513998 - Schatzenburg
Dronrijp E 80
Bij Eastryp 1, 9035 VN te Dronryp

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 4: TUINBEELD. Wit geschilderd tuinbeeld van Flora uit het laatste kwart van de 18de eeuw. De staande Flora heeft in de linkerhand een hoorn des overvloeds, gevuld met bloemen en in de rechterhand een tuiltje bloemen. Het beeld staat op een grijs geschilderde sokkel, links van het huis, aan de voorzijde.

TUINBEELD van algemeen belang wegens:

- de ouderdom en de kunstzinnige waarde; - de sierende en markerende plaats die het binnen de aanleg van de buitenplaats inneemt; - de kenmerkende elegante vormgeving ten voeten uit, met Stand- en Spielbein; - de historische en symbolische band tussen het object en (de aard van) de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinsieraad