Bennekom C 2351
BY Edeseweg 122, Bennekom

Omschrijving

Ornamenteel BAKHUIS. Bakhuis op rechthoekige grondslag, wit gepleisterd met plint, onder zadeldak met rode Hollandse pannen, voorzien van een schoorsteen. Het bakhuis dateert vermoedelijk uit de eerste helft van de l9de eeuw en was wellicht oorspronkelijk vanuit huis Hoekelum en de parkaanleg zichtbaar. Thans staat bet bakhuis verscholen achter de boerderij (complexonderdeel 12). Centraal in de voorgevel een opgeklampte deur met halfrond bovenlicht. Aan weerszijden een ovaalvormig venster met ruitvormige ijzeren roedenverdeling. In de topgevel een ovaal venster met dwarskruisroeden. In de rechter gevel een luik.

Het BAKHUIS is van algemeen cultuurhistorisch en architectonisch van algemeen belang:

- vanwege de gaafheid;