Bennekom C 792
BY Edeseweg 124, Bennekom

Omschrijving

KINDERHUISJE. Klein huisje op rechthoekige grondslag met afgeschuinde hoeken aan voor(oost-)zijde onder overstekend schilddak, gedekt met rode Hollandse pannen. Op de nokeinden twee grote gecementeerde schoorstenen. De goot rust op bewerkte klossen. Het huisje, toponiem 'rotshuisje' is vermoedelijk omstreeks 1900 gebouwd. Voorgevel links een driezijdige partij met gewijzigde vensters en een deuropening. Rechts hiervan ligt de gevel terug, waardoor een deuropening is ontstaan. Er zijn vensters in de rechter- en achtergevel. Inwendig vertoont het huisje nog zijn oorspronkelijke indeling met kamer en keuken.

Het KINDERHUISJE is van algemeen cultuurhistorisch en architectonisch belang:

- vanwege de zeldzaamheidswaarde;