Bennekom C 2351
Bennekom C 2355
Bennekom C 2363
Edeseweg 122, 6721 KE te Bennekom

Omschrijving

BOERDERIJ. Rode bakstenen bedrijfsgedeelte van boerderij uit ca. 1890 op rechthoekige grondslag onder met rode Tuiles-du-Nord pannen gedekt mansardedak. Het mansardedak heeft aan de voor- en achterzijde een overstek, die in 1993 van een historiserende topgeveldecoratie is voorzien. Voor(noord-)zijde: centraal een dubbele segmentboogdeur met vierruitsvensters met aan weerszijden een enkele segmentboog-mestdeur. Achterzijde is grotendeels identiek aan de voorzijde, zij het dat de linker mestdeur is dichtgezet en van een rechthoekig venster is voorzien. In de topgevel een dichtgezet zolderluik. Inwendig: drie trekbalkgebinten en twee groepen.

De BOERDERIJ is van algemeen cultuurhistorisch belang:

- vanwege de historisch-functione1e relatie met de buitenplaats;