Bennekom C 1417
BY Edeseweg 124, Bennekom

Omschrijving

Houten ornamenteel PAVILJOEN. Paviljoen uit ca. 1860, gesitueerd op een glooiing in het park ten noordwesten van het huis opgetrokken in historiserende classicistische stijl met elementen van chalet-stijl. Het paviljoen is naar de achterzijde driezijdig uitgebouwd en is overkapt door een flauw zadeldak met overstek. Het aan de voorzijde open paviljoen is opgebouwd uit en voorzien van ornamentele beschilderde stijlen, daklijsten, consoles, opgevuld met latwerk, houtsnijwerk, smeedwerk, houtwerk en gaas. De dichte driezijdige achterwand van het paviljoen is opgevuld met rondhout in visgraatmotief. Het paviljoen is in 1990 gerestaureerd.

Het PAVILJOEN is van algemeen cultuurhistorisch en architectonisch belang:

- vanwege het materiaalgebruik;