Utrecht A 4671
Bij Wolvenplein 27, 3512 CK te Utrecht

Wolvenplein 27 - Gevangenis - kerk

Omschrijving Complexonderdeel 2

KERK in 1903 gebouwd naar ontwerp van architect W.C. Metzelaar, via luchtbrug en verbindingsgang verbonden met oostelijke cellenvleugel. Eenvoudig pand op rechthoekige plattegrond, met één bouwlaag en aan weerszijden drie getraliede rondboogvensters. Gemetselde gevels en zadeldak met zinkenroeven. Geheel gewijzigd interieur met een geornamenteerde houten dagziende kap.

Waardering

Kerk van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van gevangeniscomplex Wolvenplein en als zodanig vanwege de cultuurhistorische waarde vanuit het oogpunt van de geschiedenis van de straftoepassing.

Ja Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel Kerk Protestantse kerk