Utrecht A 2716
Bij Wolvenplein 27, 3512 CK te Utrecht

Wolvenplein 27 - Gevangenis - ringmuur

Omschrijving Complexonderdeel 3

RINGMUUR en HEKWERK verbonden met de gevangenis, de muur uitgevoerd in baksteen met een zandstenen afdekband, aan de buitenzijde voorzien van brede beren. Aan de stadszijde overgaande in een hekwerk bestaande uit ijzeren spijlen op een met hardstenen platen afgedekte gemetselde lage muur.

Waardering

Ringmuur met hekwerk van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van de gevangeniscomplex Wolvenplein en als zodanig van waarde vanuit het oogpunt van de geschiedenis van de straftoepassing. Tevens van algemeen belang vanwege de stedenbouwkundig waarde als markant visueel gegeven aan de singelzijde.

Ja Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Gerechtsgebouw(E) Gevangeniscomplex ringmuur

Warnsinck ; Stad Utrecht