514299 - Begraafplaats Kovelswade
Tolsteeg B 3534
Bij Koningsweg 45 1, 3582 GB te Utrecht

Omschrijving

Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Graftekens opgericht voor de familie Hamburger Complexonderdeel 5

Omschrijving

Vier rechtopstaande gelijkvormige GRAFSTENEN van hardsteen, gelegen in de middenas van de centrale kruisvormige opzet, elk twee meter hoog, met aan weerszijden van elke steen twee marmeren pilasters, daarboven twee knoppen en een marmeren krans. Teksten in het hebreeuws, met daaronder de naam van de overledene in het Nederlands, overlijdensdatum en H.R.I.V., bij de vrouwen Z.R.I.V. Teksten:- "Hier rust ir. Ezechiël Abraham Hamburger/ overl. 30 jan. 5685"

- "Hier rust Wilhelmina Hamburger (arts)/ overl. 30 april 5706.

- "Hier rust Maurits Hamburger/ overl. 1 mei 5715.

- "Hier rust Leentje Hamburger/ overl. 19 sept. 5722. Het geheel omgeven door een ijzeren hekwerk op stenen basement.

Waardering

Graftekens voor de familie Hamburger met kenmerkend Joodse grafsymboliek van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde en tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats Kovelswade.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Graf Algemene begraafplaats familie Hamburger